Rob Mitchell

X-AMBASSADOR

 

"Ik heb een X-Pro1 en de X-E1 en mijn voorkeur gaat naar de X-E1 omdat het toestel iets compacter is. Het heeft dezelfde kracht als zijn grote broer en ik ben helemaal gek van de EVF die het heeft. "


Rob Mitchell werd in 1970 geboren in een buitenwijk van Londen. Hij studeerde fotografie en design in een kunstschool in Groot-Brittannië. De vaardigheden die hij verwierf in de praktijk, nog inhet analoge fotografie tijdperk bleken waardevol te zijn doorheen zijn loopbaan. Vooral in de automobiel-, tv- en productdesign-industrie. Ook nadat hij zich in België vestigde, bleef Rob zijn vaardigheden ontwikkelen tijdens de digitale revolutie. Die vaardigheden werden dan gebruikt om 3D design software te ontwikkelen. Hij gaf les en trainde mensen om die 3D software te gebruiken en schreef ook al talloze artikels over het onderwerp.

De overgang van analoog denken naar digitaal is vlot gegaan en blijft deuren en mogelijkheden openen voor Rob. Fotografie, het fundament van Robs studies heeft een enorme boost gekregen en commerciële fotografie werd de focus van zijn werk. Het constant aanleren van nieuwe vaardigheden motiveert Rob in zijn loopbaan. Zijn motivatie en creativiteit, gepaard met 20 jaar ervaring, maken hem het perfecte wapen in digitale wereld.

Fujifilm for Rob

Ik heb een X-Pro1 en de X-E1 en mijn voorkeur gaat naar de X-E1 omdat het toestel net iets compacter is. Het heeft dezelfde kracht als zijn grote broer en ik ben helemaal gek van de EVF die het heeft. Tot dusver zijn mijn lievelingslenzen de 14 en 35 mm. De X Series is heel goed voor reportagestijl fotografie waar een grote DLSR een beetje imposant, onpersoonlijk en confronterend kan zijn. Hierdoor trek je de aandacht van het onderwerp teveel aan. Een kleinere,retro stijl camera schrikt niet af. Je kan niet beter hebben voor straatfotografie dan een kleine camera met een stille werking. Momenteel is de X100S wellicht de beste camera voor straatfotografie.

www.stillmation.com

A great blog post with all GFX challenge videos! Check it out here!

Be sure to check out our Twitter feed for fun facts and tips!

You like our X-Tram? Check out some more footage of the tram here! Images mostly made by Bert Stephani, some others were made by co-workers.

Several of our X-Ambassadors have been submitted to the X-Photographers. There are some great galleries here to convince you of the X Series' great quality!

Check out the endless possibilites in printing your great X Series pictures!


Regular updates on our products, events and other can be found on our Facebook page. Check it out and don't forget to like us!